Slik arrangerer du den hyggeligste sommerfesten

Planlegger du å samle venner og familie til en hyggelig fest i anledning sommerens ankomst? Med en liten dose planlegging og riktige prioriteringer blir festen en suksess på null komma niks!

Planlegger du å samle venner og familie til en hyggelig fest i anledning sommerens ankomst? Med en liten dose planlegging og riktige prioriteringer blir festen en suksess på null komma niks!

Når dagene glir over i hverandre og det føles som om livet er uendelig, er det ingenting som kan måle seg med norsk sommer. Selv om «det er typisk norsk å være god» føyer seg inn i rekken av uheldige sitater, kan det med god samvittighet argumenteres for at det er typisk norsk å være god til å utnytte sommeren. De få varme månedene vi nordmenn har til rådighet, vet vi å utnytte og nyte til det fulle.

Grønne lunger over hele landet er fulle av yrende liv døgnet rundt og spesialkonteinerne for engangsgriller er overfylt før fellesferiens startskudd. Og sist, men ikke minst – terrasser og hager fylles til randen av festglade gjester som nyter sommeren sammen! Så hva er det viktigste å huske på når du skal arrangere sommerfest?

Gjør det enkelt

En sommerfest trenger verken å koste skjorta eller kreve unødvendig mye planlegging. Det viktigste er jo tross alt at alle skal kose seg, ikke at verten skal komme ridende på en hvit hest eller at alle skal ha bordkort i hvitt gull. Ta i betraktning hva gjestene dine vil sette pris på – er det en kort velkomsttale, lettbente festleker eller kanskje noe helt annet? Uansett hva du velger å legge vekt på, gjør det enkelt. Hyggen skal stå i fokus!

Planlegg i god tid

Når sommeren er i full anmarsj, er planene spikret for de fleste – flybilletter er bestilt, leiebiler betalt for og hotellrom reservert. For å sikre at så mange som mulig kan komme på sommerfesten du skal holde, bør du invitere i god tid! Det er ingen skam å være tidlig ute, det vil dessuten gi gjestene dine noe hyggelig å se frem til.

Selv om du ikke skal ha kongen til bords, gjør du lurt i å starte planleggingen tidlig. På den måten sikrer du deg mot stressende «siste liten»-handleturer eller at den siste som ankommer blir sittende uten gaffel. Kanskje trenger du å låne noen stoler av naboen eller stryke en duk? Hva skal du servere og hvem skal lage maten? Utnytt det beste av årstiden og legg festen til hagen, men husk også på at været kan by på overraskelser. Sørg derfor for at det er mulig å kunne trekke inn, slik at ikke premisset for festen er strålende sol.

Sørg for nok mat

Uansett hvor stort eller lite selskap du arrangerer, vil fellesnevneren for de fleste være at det er hyggelig å gå mett hjem fra fest. Å ha nok mat er derfor alfa og omega! Det varme været sommeren fører med seg, bidrar også til økt lakenskrekk for mange – i stedet for å gå hjem fra fest, er det lettere å bli sittende og kose seg. Når festen drar ut, er det ekstra hyggelig at det også er mat igjen til å forsyne seg med både andre og tredje runde. NorgesCatering er opptatt av at et godt måltid også skal mette alle rundt bordet. Hos oss skal ikke et stort og mettende måltid koste skjorta!

Mat er tradisjoner

Det er utvilsomt knyttet mye følelser til mat – et godt måltid kan virkelig løfte stemningen på en fest. Dessuten er maten også et naturlig samlingspunkt, spesielt for gjester som ikke kjenner hverandre så godt. Selv to motpoler vil ha noe til felles med et godt måltid innenbords. Sommeren er for mange synonymt med å nyte sjømat, potetsalat, løvtynn skinke og godt brød med majones og sitron, akkompagnert av iskald hvitvin.

NorgesCatering har et stort utvalg koldtbord hvor du garantert finner en favoritt til akkurat ditt selskap – velg mellom havets buffet, luksuskoldtbord, osteanretninger eller noe helt annet. Ukomplisert trenger ikke å være kjedelig! Våre buffeter er som skapt for en hvilken som helst sommerfest, med mat som er lett å fordøye og enkel å spise for hånd.

Grillmat er en annen storslagen sommerfavoritt. Det er noe med lukten og smakene som gir en opprømt følelse av sommer. Vi har flere grillmenyer å velge mellom – eventuelt kan du skreddersy din egen meny, slik at festen blir akkurat sånn du ser for deg.