Derfor er tapas alltid en sikker vinner

Tapas er lettvint, uformelt og veldig godt. Dessuten er det både en måte å spise og omgås på – deilig og uformelt. Et tapaslag garanterer med andre ord noe for enhver smak! Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å meske seg med spanske småretter, spesielt i sommerhalvåret. Selve ordet har opphav fra det spanske […]

Tapas er lettvint, uformelt og veldig godt. Dessuten er det både en måte å spise og omgås på – deilig og uformelt. Et tapaslag garanterer med andre ord noe for enhver smak!

Det er ingen hemmelighet at nordmenn elsker å meske seg med spanske småretter, spesielt i sommerhalvåret. Selve ordet har opphav fra det spanske verbet tapar, som betyr å dekke til. Den nå verdensomspennende matkulturen kan vi takke regionen Andalucia for. Dette er Spanias sydligste region, og har lenge vært den mest ettertraktede tapasdestinasjonen.

Tapas er uformelt, variert, gøy, godt og fint å se på – derfor den store interessen. Så om du er lei av å servere de sedvanlige signaturretter, er det mange grunner for å utvide horisonten ved hjelp av Spanias nasjonalmat.

Enkelt å fortære

Uansett hvor middagen eller selskapet befinner seg, er småretter en utrolig ukomplisert affære. Maten nytes like godt på et piknikteppe på stranden, som på en benk i hagen eller på en håndholdt tallerken.

Diett- og allergivennlig

Med så mange ulike småretter, er alle gjester velkommen rundt bordet. Enten de går på en spesiell diett, spiser et plantebasert kosthold eller har allergier, er de ytterst fleste sikret å finne sine favoritter og spise seg mette.

Oppdag nye smaker

Tapas byr smaksløkene opp til dans med både spisse, syrlige, salte, søte, runde og sterke retter. Med et vidt spekter av forskjellige krydder og marinader, er det virkelig et måltid som røsker tak i oppmerksomheten og gir deg muligheten til å oppdage nye smakskombinasjoner som frister til gjentakelse. Potensielle nye favoritter kommer som perler på en snor!

Lettbeint og morsomt

Glem forvirringen rundt salatgaffel, kuvertasjett, biffkniv og hetvinsglass. Tapas er matrikets anarki – og kan fortæres akkurat som du selv ønsker! Måltidet inviterer til å nytes både med og uten bestikk, i tillegg til at man gjerne forsyner seg flere ganger – med mindre og større porsjoner. Dessuten er det kun fantasien som setter grenser for hvordan smårettene kombineres med hverandre!

En favoritt hos alle

Så vel som de minste, vil også den eldre garde være begeistret for å ha mye å velge mellom. Alt vil ikke nødvendigvis falle i smak hos alle, og nettopp derfor er tapas en uslåelig meny i ethvert selskap: med er flertalls småretter er alle ganer og generasjoner garantert å kose seg med opptil flere favoritter.

Lær deg disse ordene og uttrykkene

Boquerones: ansjos

Calamares: friterte blekksprutringer

Patata bravas: fritert potet

Papas arrugadas: saltkokte og stekte poteter

Aceitunas: paprika- eller ansjosfylte oliven

Pan con tomate: brød og tomat toppet med olivenolje og salt

Ensaladilla rusa: russisk salat

Croquetas: kroketter fylt med skinke, ost, spinat eller noe helt annet

Churros: søt, fritert kake med sukkerstrø

Sett kosen i forsetet med spanske fristelser!