Mat til Halloweenfest: Dette serverer du på Halloween

Vi blir aldri for store til å nyte en skikkelig utkledningsfest! Her er forslag til hva du kan servere på en Halloweenfest – som alle gjestene vil sette pris på. Ute er det mørkt, surt og kaldt. En perfekt tilværelse for en real fest innendørs. Halloween er høytiden som er like morsom for store og små. […]

Vi blir aldri for store til å nyte en skikkelig utkledningsfest! Her er forslag til hva du kan servere på en Halloweenfest – som alle gjestene vil sette pris på.

Ute er det mørkt, surt og kaldt. En perfekt tilværelse for en real fest innendørs. Halloween er høytiden som er like morsom for store og små. Klar for kalas, men usikker på hva du bør servere? La gjestene spise seg varme og gode med denne herlige maten til Halloween-festen.

Tapas

Når det er snakk om fest fremfor selskap er det småspis-mentaliteten som hersker. Gjestene er som regel travelt opptatt med å prate med hverandre, more seg og vandre rundt i rommet for å få med seg alt. Halloweenfesten er sjelden et middagsselskap hvor man sitter lenge rundt et bord og spiser sammen. For å opprettholde festens naturlige flyt kan det være genialt å ha et bord dekket med tapasretter og flere tallerkener. Her kan gjestene selv forsyne seg så mange ganger de ønsker. Når det serveres tapas finner alle noe de elsker.

Husk å holde tallerkenene små, slik at de blir lette å holde, og ikke fulle av for mye mat. Det er både mer miljøvennlig å unngå å kaste rester, og i tillegg mindre sjanse for søl på tepper og gulv med små porsjoner.

Spekemat

Som et alternativ eller kanskje et tillegg til tapas, kan spekemat være fint. Dette er fingermat uten griseri. Salte smaker gjør seg også alltid svært godt dersom det skal konsumeres alkohol i løpet av kvelden. Spekemat er også fullt av proteiner, og energien i maten blir ikke tatt opp i kroppen like raskt som karbohydrat-tunge retter som fører til et raskt økende blodsukker, som også fort krasjer i løpet av kort tid.

Dersom dere bestemmer dere for fingermat til Halloweenfesten, er det også ofte mulighet for rester, og dermed nattmat hvis festlighetene varer utover kvelden. En reprise av den gode maten vil gjestene garantert sette pris på i løpet av for eksempel nachspielet.

Smørbrød og baguetter

En enkel løsning på festmat kan være smørbrød og baguetter. Her kan det lages utallige kombinasjoner med tanke på brødtyper og pålegg. Glutenallergikere kan gå glutenfrie varianter, vegetarianere og veganere kan få deilige versjoner, og de som ikke kan leve uten kjøtt, kan få sitt matønske møtt.

Ta gjerne en spørrerunde blant gjestene god tid i forkant av festen, slik at du kan tilby alle noe de kan og vil spise. Smørbrød og baguetter kan spesifiseres og bygges etter helt ulike behov – den perfekte festmat med andre ord!   

Gryteretter

Nå som høsten er her, smaker få retter bedre enn en deilig gryterett. Varmt og fullt av smak, i tillegg er det enkelt å servere. Sett opp en liten stasjon hvor maten får stå på bordet, og finn frem dype skåler slik at gjestene kan forsyne seg godt.

Husk å legge frem servietter, og by gjerne på flatbrød eller rundstykker ved siden av gryteretten. Skåler med smør, samt krydder og urter til retten bør stå fremme. Dermed kan gjestene smaktilsette sin egen porsjon slik at den blir perfekt for deres smaksløker. Det er de små detaljene som gjør den store forskjellen.   

Kaker

I løpet av kvelden blir de fleste sugne på noe søtt. Det er vanlig å sette ut skåler med godis og sjokolade – særlig siden Halloween er godteriets høytid. For å heve nivået på festen kan du også vurdere å servere kaker, som har litt mer mat i seg enn godteri, men samme søte smaksprofil.

Det er få som sier nei takk til et smakfullt stykke kake. Nå som Halloween skal feires kan også en stilig pyntet variant være prikken over i-en. Sørg for at den er dekorert slik at den følger festens røde tråd. Kanskje en mørk kake med hvit glasur som ser ut som spindelvev? Eller en sjokoladekake som imiterer jord – med spiselige gravsteiner spredt rundt på toppen? Her er det bare fantasien som setter grenser. Server kaken med pomp og prakt, og se gjestene få frem mobiltelefoner i en feil. Dette er garantert Instagram-materiale.

Det blir alltid nok av arbeid når en skal stelle i stand til fest. Hvorfor ikke gjøre det litt enklere for deg selv? Bestill catering – så blir maten en garantert suksess, mens du kan nyte festlighetene godt uthvilt og med senkede skuldre.