Sunnere mat på jobben? Slik løser du det enkelt

Du tilbringer store deler av livet på arbeidsplassen, og det er lett å falle for fristelser når lunsjen serveres eller overtidsmaten bestilles. Her får du tipsene som gjør det lettere å spise sunt på jobb. Vi lever i en tid hvor det florerer av usunne matvalg. Ikke nok med det – ofte er de også […]

Du tilbringer store deler av livet på arbeidsplassen, og det er lett å falle for fristelser når lunsjen serveres eller overtidsmaten bestilles. Her får du tipsene som gjør det lettere å spise sunt på jobb.

Vi lever i en tid hvor det florerer av usunne matvalg. Ikke nok med det – ofte er de også utrolige billige. Ifølge forskning.no konsumerer vi usunn mat som aldri før. I samme tidsskrift fremkommer det også at å spise usunn mat faktisk kan ødelegge stamcellenes hukommelse. Med andre ord: spiser du bedre, jobber du bedre! Heldigvis er det enkelt å implementere gode løsninger.

Grønnsakssalat. Foto: Matprat
Foto: Matprat

Gjør det enkelt for alle å velge sunt

Det største hinderet for de fleste, er terskelen. Dersom du for hver eneste gang du spiser, må ta bevisste valg, blir det enkelt å miste motet og skeie ut. Derfor bør du gjøre det enkelt å velge sunt. Dersom arbeidsplassen din har en lunsjordning, vil dagens midterste måltid bli langt lettere å planlegge. Hva med å bestille inn sunn lunsj levert på døren til hele bedriften? Eller kanskje planlegge for overtiden, og sørge for at de ansatte alltid har næringsrike alternativer å velge mellom når timene tikker og går?

En arbeidsplass som bidrar til de ansattes sunne kosthold, vil merke bedring når det kommer til både trivsel og effektivitet. På den måten slipper du å fly på butikken og bli fristet av fete og søte saker – og du kan nyte et deilig måltid i fellesskap med gode kolleger. 

Lunsj på jobb. Foto: Matprat
Foto: Matprat

Pass på å dekke dagsbehovet

Det stilles visse krav for at et måltid kan regnes som sunt. Det må gjerne inneholde ulike komponenter fra næringsgruppene, samt ha en god balanse mellom forskjellige næringsstoffer. Helsedirektoratet påpeker viktigheten av grove kornprodukter, proteiner fra andre kilder enn bearbeidet og rødt kjøtt, lite salt og sukker samt flere porsjoner frukt og grønt.

Har arbeidsplassen lagt opp til enkel tilgang på frukt og grønt, vil de ansatte nyte godt av dette. Melder småsulten seg kan en raskt nappe til seg en vitaminbombe som er spekkfult av viktig næring. Et mye bedre alternativ til energidrikken eller sjokoladeplata. Kanskje kunne det vært en idé å by på mellommåltider som deilige wraps med fisk, kylling eller grønnsaker? Det finnes uendelig med sunn lunsjmat som kan være med på å dekke næringsbehovet til de ansatte – og skape grobunn for gode vaner, også i privaten.

Fruktsalat. Foto: Matprat
Foto: Matprat

 

Sunn mat er bedre for miljøet

Det er ikke kun helsa og hodet sunn mat kan være godt for. Ønsker arbeidsplassen å gjøre en innsats for miljøet kan sunnere lunsjordninger være et godt tiltak. Med god planlegging, unngår man å kaste mye matrester vil en også få minsket bedriftens karbonfotavtrykk.

Med en smart lunsjordning kan bedriften, miljøet og de ansatte vinne mye. Ta kontakt med NorgesCatering for gode tips, sunn inspirasjon og flotte tilbud til bedriften.