Tilbehør til medisterkaker: 3 uslåelige juleretter

Når julen nærmer seg, er det høytid for gode dufter fra kjøkkenet. En aroma både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk ligger over hele landets nabolag – for ikke å snakke om medisterkaker. Smakfulle, hjemmelagde medisterkaker er med på å sette stemningen gjennom hele adventstiden. Serverer du alltid det samme tilbehøret er kanskje tiden inne for å […]

Når julen nærmer seg, er det høytid for gode dufter fra kjøkkenet. En aroma både ribbe, pinnekjøtt og lutefisk ligger over hele landets nabolag – for ikke å snakke om medisterkaker. Smakfulle, hjemmelagde medisterkaker er med på å sette stemningen gjennom hele adventstiden. Serverer du alltid det samme tilbehøret er kanskje tiden inne for å prøve ut noen nye varianter?

Gode, saftige medisterkaker er overraskende enkelt å lage fra bunnen av hjemme på kjøkkenet. Oppskriften under gir deg 8 porsjoner hjemmelagde medisterkaker. For en familie på fire vil dette bety at du får én middag med tilbehøret du er vant med – og én middag hvor du kan prøve ut et av forslagene nedenfor.

1 kg medisterdeig

3 ts salt

5 ss potetmel

¾ ts pepper

½ ts malt muskat

¼ ts malt ingefær

5 dl melk

4 ss smør til steking

(Oppskriften er lånt av Matprat.)

 

Den klassiske: medisterkaker med juletilbehør

Skal du diske opp en tradisjonell juletallerken, er poteter, brun saus og tyttebær et trygt valg av komponenter. Bare fordi det er plankekjøring, er det ikke dermed sagt at resultatet blir kjedelig – tvert i mot. Smaken av medisterkaker som bader i saus, akkompagnert av syrlige tyttebær og myke poteter, er noe de aller fleste har gode assosiasjoner til. Det er tross alt en matrett som frekventerer middagsbordet hver eneste desembermåned.

Ønsker du å gjøre en liten tvist på retten, kan du vurdere å steke potetene i ovnen, fremfor å koke dem i kasserollen. Det gir ikke bare potetene en ny tekstur – det er også med på å gi hele retten et nytt uttrykk.

Den innovative: medisterkaker med epler og svisker

Det er sjelden til forargelse for sultne middagsgjester å diske opp en ny vri på tilbehøret på tallerkenen. Er du i det kreative hjørnet? Lek deg med råvarer som epler og svisker – de er enkle å få tak i og gir en spennende touch til den velkjente smaken av medisterkaker.

Kreativ vri til tross – middagen kan du lage på samme måte som du alltid har gjort. Eplene skjæres i tynne skiver eller båter, mens sviskene trenger du ikke å gjøre noe spesielt med. Stek matvarene i en stekepanne – og vær raus med smøret. Kjøp gjerne noen ekstra epler, slik at du kan servere noen tynne, friske epleskiver på siden som gir en annen konsistens og tyggemotstand.

Den lette: medisterkaker med grønn salat

Den beryktede julebordsesongen har det med å starte tidligere og tidligere. Mot slutten av adventstiden kan mange kjenne på at de fremdeles er sultne på mer julemat – men samtidig kjenne at kroppen har fått nok salt og fett. Julen er jo bare én gang i året, så det er klart man vil utnytte høytiden og spise så mye god julemat man klarer!

Merker du at øynene er mer sultne enn magen? Et smart triks er å dele tallerkenen i to: nyt medisterkakene i selskap av en enkel salat, og du slipper å ligge langflat på tvers av sofaen når middagen er fortært.

La deg friste av lekre retter i julen

Be smaksløkene opp til dans ved ditt neste juleselskap! Vi har alle julefavorittene du trenger for en smakfull og vellykket kveld. Hos oss får du alltid en symfoni av julesmaker som setter stemningen til private tilstelninger og store julebord. Vi leverer julemat til å sikle av hvert eneste år og er svært opptatt av fornøyde kunder. Bestiller du catering fra oss, garanterer vi et måltid av ypperste kvalitet!

Bildet er lånt av Matprat.no