5 hyggelige påsketips til bypåsken

I påsken får byen en helt egen stemning som er verdt å oppleve. Skal «alle» av gårde på fjellet, mens du og familien skal være hjemme? Den stille uke kan gjøres både livlig, koselig og spennende likevel! Bypåske er et godt alternativ når man av ulike grunner ikke skal pakke bilen stappfull og sette GPSen […]

I påsken får byen en helt egen stemning som er verdt å oppleve. Skal «alle» av gårde på fjellet, mens du og familien skal være hjemme? Den stille uke kan gjøres både livlig, koselig og spennende likevel! Bypåske er et godt alternativ når man av ulike grunner ikke skal pakke bilen stappfull og sette GPSen og kursen mot fjellet. Her er våre beste tips når ferieuken skal tilbringes på hjemmebane.

Påsketips

Gul frokost, brunsj eller lunsj

Ingenting er gøyere enn temadager! Påske er som kjent forenelig med gult (og lilla). Kle dere opp i gule og lilla klær og dekk på til en lunsj, kun bestående av gult! Vanskelig? Slettes ikke, så lenge du er litt raus med hva som defineres som gult. Rundstykker i ovnen, smør, eggerøre, kokt egg, omelett, paprika, bananer, epler, te med sitron og appelsinjuice er praktfulle ingredienser til en uforglemmelig frokost eller lunsj i påsken!

Påske er påske – uansett

Har familien din faste påsketradisjoner? Spiser dere kanskje alltid lam på påskeaften? Det er ingen grunn til å fire på påskekravene, bare fordi man ikke skal tilbringe ferien 1000 meter over havet. Mesk dere i alt påsken har å by på: langstekt lammelår, fløtegratinerte poteter og rødvinssaus til middag, eggerøre og laks til lunsj, og selvfølgelig masse påskegodteri utenfor de mange mettende måltidene. Gjem påskeegg til barna, åpne den rødvinen som har stått og sett på dere lenge nok og slapp av med kortspill og boklesing.

NorgesCatering er opptatt av å ivareta tradisjoner. På menyen vår finner du velkjente smaksfavoritter for både store og små.

Byvandring i folketomme gater

Det heter ikke «den stille uke» uten grunn … I påsken er butikkene stengt og absolutt alle ser ut til å ha dratt på fjellet. Det er den perfekte anledning til å bli kjent med nærområdet uten distraksjoner! Det er noe ganske magisk over å gå gatelangs midt i påsken; man kan nesten ikke høre en eneste lyd. Pakk dere inn og ta bena fatt – kanskje dere oppdager noen helt nye favorittområeder eller -steder?

En tur i skiheisen eller skisporet

En annen fordel med at byen er påsketom, er at det ikke er kø eller mas noen steder. Det samme gjelder i alpintbakkene – og i langrennssporet! Spenn på deg det du måtte trenge, enten det er utstyr til slalåmski, snowboard eller langrennsski, og nyt en harmonisk tur ute i det blå.

Rik på kulturelle opplevelser

De fleste kan nok kjenne seg igjen i at det hadde vært hyggelig å oppleve enda flere berikende opplevelser i løpet av månedene og årene. Vel, påsken er det perfekte tidspunkt. Noe vil kanskje ha påskestengt, men det er alltid et museum, en kino eller en utstilling som holder åpent. Ta med familie, venner eller gå alene, og kos deg med inspirerende påfyll til hverdagen. Husk for all del Kvikk Lunsj!